Om oss

Vendelstorp, Tagelsmycken, kräftor, stuga och brodyr

 

 

Vi är en familj där de flesta är hästintresserade. Jag, Harriet är utbildad förskollärare, gick min utbildning i Gävle 89/90 där jag bodde på den tiden. Just nu läser jag vidare på Högskolan i Jönköping parallelt med mitt arbete på förskolan. Siktet är intställt på en Magister examen i Didaktik.

 

Mitt intresse för hästar startade tidigt, började på ridskola vid 7-års ålder. Vi köpte min första ponny när jag var 11 år. På den ponnyn deltog jag i två SM i dressyr C-ponn.Han hette Snobben och var en New Forest med ett förskräckligt humör, kategori C. När ponnytiden var slut så blev det mer fart och fläkt med stor häst, inriktningen blev fälttävlan. Jag och mitt hbl sto La Bonita startade på MSV B nivå som det hette på den tiden, vet inte vad det motsvarar idag. Vi tog ett par DM placeringar i Gästrikland.

Just nu blir det inte så mycket med ridningen, mest motionsridning av våra varmblod men det händer att jag lånar dotterns ridponny Argona, e: Carolinas Foxglove (eller tar vårt avelsto Amelia e: Amiral) och startar någon WE, som här om helgen då vi tog en seger i Lätt B och blev trea på DM för Småland (sept 2013)! Vid sidan av hästintresset har jag alltid haft ett pysselintresse, allt från måla porslin, måla stenar till keramik, just nu är det tagelsmycken tar det mesta av tiden.

 

Dottern Malin är också trav-biten, hon har tävlat shettisar, russ och stor häst på travet. Hon har även tävlat vår egen uppfödda Argona i hoppning och P 80 fältäflan. Just nu går hon sista året på Wångens travgymnasium i Jämtland.

Sonen Filip tycker nog mest att hästarna är fina att titta på när de busar i hagen. Han gillar fotboll och dataspel!

Mannen Jan är även han hästintresserad, det är han som tränar våra varmblod.

 

Gilla oss på Facebook!

 

Stall Vendelstorp

Vändelstorp 8

563 91 GRÄNNA

Harriet: 076-2901401,

Janne 072-2526651

Innehar F-skattsedel

stallvendelstorp@yahoo.se

Bilder får ej kopieras!